ligue 1

2020.05.15. 16:11

Az UEFA-elnök még várt volna a franciák helyében

Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke úgy látja, hogy a franciák időnek előtte zárták le bajnokságukat.

UEFA president Aleksander Ceferin speaks during the 44th Ordinary UEFA Congress , in Amsterdam, the Netherlands, on March 3, 2020. (Photo by Robin VAN LONKHUIJSEN / ANP / AFP) / Netherlands OUT

Forrás: AFP / ANP

Fotó: Robin Van Lonkhuijsen

„Számomra ez túl korai döntés volt, amelyet tiszteletben tartok, de bennünket nem kérdeztek meg róla, a francia hatóságok határoztak így”

- fogalmazott az UEFA első embere a beIN Sports katari televíziós társaságnak adott interjúban.

A 20 csapatos Ligue 1 küzdelmeit 28 forduló után március közepén függesztették fel a koronavírus-járvány miatt, majd április végén a futballszövetség bejelentette, hogy a bajnokságot befejezettnek nyilvánítja.

A bajnok a Paris Saint-Germain lett, az Amiens – amely bírósághoz fordult – és a Toulouse kiesett, a másodosztályból a Lorient és a Lens jutott fel az élvonalba.

Franciaország mellett Hollandiában és Belgiumban nyilvánították befejezettnek a bajnokságot, de utóbbi országban még végső döntés nem született.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!