Járvány

2020.05.03. 11:00

Agüero: az edzéstől is félnek a játékosok

A Manchester City argentin csatára, Sergio Agüero azt mondta, hogy a Premier League futballistáinak többsége fél visszatérni a pályára, amíg a koronavírus-járvány tart.

Manchester City's Argentinian striker Sergio Aguero reacts during the English Premier League football match between Sheffield United and Manchester City at Bramall Lane in Sheffield, northern England on January 21, 2020. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP

Fotó: Oli Scarff

A válogatottban eddig 97 meccsen 41-szer eredményes, 31 éves támadó úgy fogalmazott, tudomása szerint az angol élvonal játékosai még az edzésektől is ódzkodnak a fertőzés veszélye miatt.

Angliában még nincs konkrét döntés a Premier League bajnoki küzdelmeinek folytatásáról, egyes hírek szerint június közepén, zárt kapuk mögött kezdhetik újra a pontvadászatot, amit március 13-án állítottak le.

A húsz klub képviselői pénteken is tanácskoztak, és abban maradtak, csak a kormány iránymutatásai szerint térnek vissza az edzésekhez és a mérkőzésekhez. Hangsúlyozták,

a klubok ismét megerősítették elkötelezettségüket a szezon befejezése kapcsán.

A Premier League illetékesei megbeszéléseket folytattak a kormány képviselőivel a szükséges koronavírus-tesztelésről és azokról a logisztikai intézkedésekről, amelyek elősegítik az újrakezdést, és lehetővé teszik a játékosok számára az edzések folytatását.

A rendőrség úgy véli, biztonságosabb lenne semleges pályákon rendezni a meccseket, ez csökkentené az esélyét, hogy a szurkolók a stadionok körül csoportosuljanak.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!