Járvány

2020.04.08. 16:35

Felszólalt Serena Williams edzője az alacsonyan rangsorolt teniszezőkért

Patrick Mouratoglou azt kéri a nemzetközi teniszélet irányítóitól, hogy dolgozzanak ki egy tervet az alacsonyabban rangsorolt játékosok megsegítésére.

„A kosárlabdával, vagy a labdarúgással ellentétben a teniszezők nem kapnak állandó fizetést.

Ők fizetik saját utazásaikat és edzőik állandó bérét, miközben saját fizetésük attól függ, hány meccset nyernek”

- mondta a tréner, aki 2012 óta dolgozik az amerikai sztárral, így utóbbi 23 Grand Slam-tornagyőzelméből tíznek volt részese.

A francia szakember szerint

nem hagyhatják magukra az alacsonyabban rangsorolt teniszezőket, mert az nincs rendjén.

Úgy vélte, a sportágnak változtatásra van szüksége, ezt az időt pedig az új szabályok kidolgozására kell felhasználni.

A koronavírus-járvány miatt az ATP és a WTA március eleje óta elhalasztotta a tornákat és jelenleg július közepéig felfüggesztette az összes versenyét. A női világranglista 375. helyén álló georgiai Sofia Sapatava április elején indította el azt az online petíciót, amelyhez több mint 1350-en csatlakoztak. A 31 éves játékos kifejtette, a jelenlegi körülmények között sokan nem lesznek képesek fenntartani mindennapi életszínvonalukat, majd hónapok múlva visszatérni a pályára, ezért kért segítséget az ITF-től.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!