Járvány

2020.04.28. 14:30

A brit kormány is azon van, hogy mielőbb visszatérjen a fociélet

Az Egyesült Királyság kormányának sportért is felelős államtitkára tárgyalásokat folytatott az angol labdarúgó Premier League irányítóival abból a célból, hogy a lehető leghamarabb újrainduljon a bajnokság.

Oliver Dowden a parlamenti felszólalásában arról számolt be, hogy egyeztetett a PL vezetőivel, akikkel közösen azt szeretnék elérni, hogy a futballtársadalmat segítve minél előbb folytatódhassanak a küzdelmek.

„Természetesen bármilyen intézkedés is történik, annak összhangban kell lennie az egészségügyi előírásokkal”

- jelentette ki Dowden.

Az angol élvonalbeli bajnokság március 13-a óta szünetel, és csütörtökig biztosan marad a felfüggesztés, miközben a szigorú korlátozó intézkedések május 7-ig vannak érvényben az Egyesült Királyságban.

Közben három londoni futballklub, az Arsenal, a West Ham United és a Tottenham Hotspur már megnyitotta az edzőpályáit,

és korlátozásokkal, valamint szigorú szabályozás mellett ugyan, de újra engedélyezett tréningeket. Hasonlóan járt el a Brighton is,

pénteken pedig a PL-ben szereplő egyesületek képviselői telefonos konferenciabeszélgetésen egyeztetnek majd a folytatási lehetőségekről, a tétmérkőzések rendezése azonban legkorábban júniustól tűnik megvalósíthatónak.

Kedden a Watford elnöke, Scott Duxbury azt nyilatkozta, nem szabadna elsietni a félbeszakadt szezon újraindítását, és csak akkor lehet ezt megtenni, amikor az ország egészségügyi rendszerének ezzel nem okoznak további terhelést.

A koronavírus-járványnak Nagy-Britanniában eddig több mint 21 ezer halálos áldozata van.

Forrás: MTI

Borítókép: egyelőre még zárva a kapuk – valószínűleg a közeljövőben még nem engednek szurkolókat a stadionokba

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!