alpesi vk

2020.03.11. 12:10

Shiffrin Svédországban visszatér

Az összetettben címvédő síző ezen a héten Aréban, az alpesi sízők női világkupa-szezonjának utolsó versenyein csatolja fel újra a lécet.

A kétszeres olimpiai és ötszörös világbajnok amerikai sztár édesapja február másodikán hunyt el, Shiffrin pedig azóta nem versenyzett. Szerdán viszont bejelentette, készen áll arra, hogy újra ott legyen a mezőnyben.

Az összetett vk legutóbbi három idényének bajnoka Instagram-oldalán azt írta, hogy

Aréból „csodálatos emlékei vannak édesapjával”, ezért boldog, hogy visszatérhet a svédországi viadalra.

E mellett azt is megjegyezte, hogy nincsenek különösebb elvárásai magával szemben, csupán versenyezni akar még a szezon vége előtt.

A 24 éves Shiffrin jelenleg 153 pont hátránnyal áll az összetett második helyén az olasz Federica Brignone mögött, így még akár vissza is előzheti riválisát, mivel Aréban három futamot, egy-egy párhuzamos és sima műlesiklást, illetve egy óriás-műlesiklást rendeznek.

Az alpesi szezon azért zárul le a nőknél már Aréban, mert a március 18. és 22. között az olaszországi Cortina d'Ampezzóban esedékes vk-döntőt törölték a koronavírus-járvány miatt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!