Járvány

2020.03.16. 07:37

Rooney: a focistákat tengerimalacokként kezelték

A válogatott korábbi csapatkapitánya szerint túlságosan későn függesztették fel az angol labdarúgó-bajnokságokat és kupasorozatokat a koronavírus-járvány miatt.

Derby County's English striker Wayne Rooney reacts during the English FA Cup fifth round football match between Derby County and Manchester United at Pride Park Stadium in Derby, central England on March 5, 2020. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP

Fotó: Oli Scarff

A férfiak és a nők bajnoki és kupaküzdelmeinek szüneteltetéséről pénteken döntöttek, miután az Arsenal vezetőedzője, Mikel Arteta is megbetegedett.

„Miért vártak péntekig? Miért kellett Artetának megbetegednie, hogy megszülessen a helyes döntés?”

- tette fel kérdéseit a The Sunday Times című lapban megjelent kolumnás cikkében az angol válogatott és a Manchester United korábbi kapitánya.

Hozzátette: a játékosok, a stábtagok és a családtagjaik számára aggasztó volt az elmúlt hét, mert a felelős vezetés hiánya érződött a szövetség (FA), a Premier League, valamint a kormány részéről is.

„A helyes döntés megszületéséig úgy tűnt, az angol labdarúgókat tengerimalacokként kezelik”

- írta.

Rooney emlékeztetett, hogy például a teniszt, a Forma-1-et, a rögbit, a golfot, valamint más országban a labdarúgást már beszüntették, amikor az angol futballistákat még mindig a folytatásra utasították. A játékos szerint ennek elsősorban a pénzhez, vagyis az angol labdarúgás kirívóan magas bevételeihez van köze, de amikor az emberek életét valami veszélyezteti, nem szabad, hogy ez legyen az elsődleges.

A másodosztályú Derby County futballistája közölte, hogy örömmel játszanának akár szeptemberig is, ha a szezont a halasztások után addig kellene folytatniuk, hiszen ez a feladatuk.

„Ha tudjuk, hogy biztonságos játszani, és a nézők számára is biztonságos a környezet, akkor játszani fogunk”

- szögezte le.

Emlékeztetett, hogy a következő világbajnokságot – 2022-ben Katarban – novemberben és decemberben rendezik. Így az idei kényszerhelyzetet ki lehetne használni, ha a mostani szezon a megszokottnál jóval később fejeződne be, a következő kettő pedig télen kezdődne – fűzte hozzá.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!