Australian Open

2020.01.24. 15:44

Eldőlt: Federer lesz Fucsovics ellenfele a nyolcaddöntőben

A 20-szoros Grand Slam-győztes, harmadik helyen kiemelt svájci Roger Federer lesz Fucsovics Márton nyolcaddöntős ellenfele a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután a harmadik fordulóban öt szettben legyőzte az ausztrál John Millmant.

Switzerland's Roger Federer (R) talks to Hungary's Marton Fucsovics after their men's singles fourth round match on day eight of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 22, 2018. / AFP PHOTO / SAEED KHAN / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Saeed Khan

A pénteki találkozón Millmann került szettelőnybe, de a volt világelső Federer fordított. Az ausztrálban azonban maradt tartalék, és miután a negyedik játszmában ismét ő bizonyult jobbnak, az ötödik szettre maradt a döntés.

Az utolsó játszmában Millman 1:1 után brékelőnyhöz jutott, amit Federer rögtön visszavett. A kiegyenlített párharc végül a szuperrövidítésben dőlt el, amelyben Millman 3-0-ra meglépett, majd 8-4-nél elérhető közelségbe került számára a továbbjutás, de végül Federer sorozatban hat pontot nyert. A mérkőzés 4 óra 3 percig tartott.

A 27 éves Fucsovics (a világranglista 67. helyezettje) eddig kétszer találkozott a 38 éves Federerrel (3.), mindkétszer kikapott: 2018-ban az Australian Open nyolcaddöntőjében 6:4, 7:6 (7-3), 6:2-re, míg tavaly, a dubaji torna negyeddöntőjében 7:6 (8-6), 6:4-re.

Az újabb Fucsovics-Federer párharcot vasárnap rendezik Melbourne-ben.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!