davis-kupa

2019.11.25. 17:00

Pique: nyitottak vagyunk a változásokra

Új időpontban gondolkozik Gerard Pique, a férfi tenisz Davis-kupát átalakító Kosmos-csoport elnök-vezérigazgatója.

Musician Shakira and football player Gerrard Pique watch the 2019 Davis Cup final match between Rafael Nadal of Spain and Denis Shapovalov of Canada at La Caja Magica on November 24, 2019 in Madrid, Spain.. (Photo by Oscar Gonzalez/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Oscar Gonzalez

Az FC Barcelona labdarúgója a múlt héten lezajlott döntőről közölte,

elégedett a szervezéssel, de jövőre még jobb finálét kívánnak rendezni Madridban.

A 18 csapatosra duzzasztott torna során több probléma is felmerült,

az első napokon a nézőszám elmaradt a várakozásoktól,

néhány esti párharc pedig csak másnap hajnalban ért véget.

„Nyitottak vagyunk a tárgyalásra a férfi versenyeket szervező ATP-vel, hogy a Davis-kupát és az ATP Kupát egyesítve egy kéthetes szupertornát hozzunk létre, és találjunk egy jobb időpontot a versenynaptárban”

- mondta a Kosmos vezetője, amely társaság nagyban hozzájárult az 1900-ban elrajtolt DK átalakításához, 25 év alatt hárommilliárd dollárt költ a sorozatra.

A januárban Ausztráliában bemutatkozó ATP Kupa során tíz nap alatt 24 csapat küzd meg egymással Sydneyben, Brisbane-ben és Perth-ben.

A sztárok közül a világelső Rafael Nadal és a szerb Novak Djokovic is támogatja a DK és az ATP Kupa összeolvadását, időpontnak pedig szeptembert javasolták.

Pique és a nemzetközi szövetséget (ITF) irányító David Haggerty azt sem zárta ki, hogy a nők csapatversenyét, a Fed Kupát is bevonják a lebonyolításba. Az ugyancsak átszervezett Fed Kupa 16 csapatos döntőjének 2020-tól három éven át Budapest a házigazdája.

A Davis-kupa-döntőt a házigazda spanyol válogatott nyerte meg, a vasárnapi végjátékban 2-0-ra legyőzte a kanadaiakat.

A Rafael Nadal vezette spanyolok hatodszor hódították el a trófeát.

A sorozat 119 éves történetében tavaly még hagyományos formában rendezték meg a finálét, akkor a horvátok 3-1-re nyertek Franciaországban. Idén az ITF reformjának értelmében a selejtezőre és a 18 csapatos madridi döntőre redukálódott a DK-program.

Forrás: MTI

Borítókép: Pique és felesége, Shakira a Davis-kupa döntőjén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!