nemzetek ligája

2019.06.03. 12:39

Alkalmazni fogják a VAR-rendszert a négyes döntőben

A Nemzetek Ligája eheti, portugáliai négyes döntőjében alkalmazni fogják a videobírós rendszert (VAR) – jelentette be hétfőn az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA).

A játékvezetőt segítő technológiát bevetették tavaly az oroszországi világbajnokságon és a Bajnokok Ligája idei, egyenes kieséses szakaszában, valamint használják majd a pénteken rajtoló női világbajnokságon Franciaországban és az angol Premier League következő idényében is.

A Nemzetek Ligája elődöntőjében a házigazda portugálok a svájciakkal csapnak össze szerdán Portóban, a másik ágon a tavaly vb-elődöntős angolok a hollandokkal találkoznak csütörtökön Guimaraesben. A bronzmérkőzést és a döntőt vasárnap játsszák.

Az UEFA korábban egyeztetett a négy résztvevő válogatott szövetségi kapitányával a videóbírós rendszerről, s az angolok szakvezetője, Gareth Southgate üdvözölte az alkalmazását.

„Soha nem lesz olyan rendszer, amely százszázalékosan kizárja a hibákat, azonban a kulcsfontosságú helyzetek nagy részében helyes döntés született a segítségével”

- mondta.

A holland kapitány, Ronald Koeman úgy véli, még van hova fejlődnie a technológiának, de ő is pozitívan áll a használatához.

„A VAR egy nagy segítség a labdarúgás igazságosabbá tételéhez, és ahhoz, hogy a legtöbb hibát ki tudják küszöbölni” – fogalmazott.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!