bíznak a felépülésében

2019.01.08. 15:00

Újra kórházba került Niki Lauda

A háromszoros Forma-1-világbajnok influenzás megbetegedés miatt intenzív kezelést kap.

LAUDA Niki (aut), Non-executive Chairman of Mercedes AMG F1 Petronas GP, portrait during the 2018 Formula One World Championship, Grand Prix of Europe in Azerbaijan from April 26 to 29 in Baku - Photo Florent Gooden / DPPI

Forrás: AFP /DPPI

Fotó: Florent Gooden

Az osztrák sajtóban több helyen is megjelent, hogy a 69 éves, tavaly tüdőátültetésen átesett legendás pilótát tüdőgyulladással kezelik a bécsi kórházban, amelynek szóvivője kedden a német dpa hírügynökségnek nem erősítette meg ezt az információt.

A konstruktőrök között sorozatban ötször világbajnok Mercedes istálló tanácsadójaként dolgozó Lauda a tüdőátültetést követően, október végén hagyta el a kórházat, s azóta rehabilitációs kezelést kapott.

Lauda – aki 1975-ben, 1977-ben és 1984-ben nyert Forma-1-es vb-címet – súlyos tüdőbetegségben szenvedett, s a szervátültetés elengedhetetlenné vált ahhoz, hogy életben maradjon. Állapota a beavatkozást követően kritikus volt, de néhány nappal a műtét után az orvosai már arról számoltak be, hogy egyre jobban érzi magát, ezért bíznak a teljes felépülésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!