Műkorcsolya Eb

2019.01.26. 14:45

A spanyol kiválóság zsinórban a hetedik aranyát szerezte

A címvédő Javier Fernandez sikerét hozta a férfiak versenye a minszki műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság szombati napján; a spanyolok kiválósága sorozatban hetedszer lett a kontinens legjobbja.

Fernandez, aki az Eb előtt bejelentette, hogy Minszk után visszavonul, újabb diadalával megközelítette a rekorder osztrák Karl Schäfert, aki 1929 és 1936 között nyolc egymást követő Európa-bajnokságon nem talált legyőzőre.

A spanyol versenyző a fehérorosz fővárosban zajló kontinensviadalon jelentős hátránnyal, a harmadik helyről vághatott neki kűrjének, amelyben azonban egy kisebb hibától eltekintve nagyszerűen teljesített, és mindkét előtte álló oroszt megelőzte. Az előző két kontinensviadalon és a tavalyi világbajnokságon is bronzérmes Mihail Koljada, aki a rövid program után nagy fölénnyel, több mint 8,5 pontos előnnyel vezetett, ugyanakkor sokat rontott, háromszor el is esett, így az élről az ötödik helyre zuhant vissza. Honfitársa, Alekszandr Szamarin viszont szép gyakorlattal rukkolt elő.

A 37 fős mezőny egyetlen magyar indulója, a 19 éves Borovoj Alexander, aki rövidprogramja után a kűrjét már nem adhatta elő, utolsóként zárt.

Eredmények:

1. Javier Fernandez (Spanyolország) 271,59 pont

2. Alekszandr Szamarin (Oroszország) 269,84

3. Matteo Rizzo (Olaszország) 247,08

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!