elég a két opció

2018.11.27. 13:28

Nincs B terv a 2026-os téli olimpiai rendezésre

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint a szervezetnek nincs B terve arra az esetre, ha a két 2026-os téli olimpiai kandidáló, Stockholm illetve Milánó és Cortina d'Ampezzo visszalépne a rendezéstől.

A német sportvezető kedden Tokióban azt mondta: a két pályázó tradicionális téli sport helyszín, ahol a meglévő létesítmények – némi fejlesztés után – otthont tudnak adni a nyolc év múlva esedékes eseménynek.

„Nincs semmilyen B terv, mert bár mindkét pályázó előtt állnak kihívások, mindkettő kiváló opciót nyújt számunkra” – fogalmazott a japán hírügynökségnek a 64 éves NOB-elnök.

A kérdés annak kapcsán merült fel, hogy Szapporót – mely a 2026-os jelöltségtől visszalépett azért, hogy a 2030-as téli játékokra való pályázatra készüljön -, mint esetleges megmentőt emlegették azt követően, hogy csak két helyszín maradt versenyben.

„Szapporó polgármestere ezúttal is kijelentette: a régiót ért szeptemberi földrengés miatt nem szeretnének 2026-ban olimpiát rendezni” – nyilatkozta Bach.

A 2026-os pályázattól legutóbb – múlt hétfőn – a kanadai Calgary lépett vissza, miután a városi tanács a véleménynyilvánító népszavazást követően – melyen a résztvevők 56,4 százaléka a kandidálás ellen voksolt – visszavonta pályázatát. Korábban Sion és Graz is visszalépett, a törökországi Erzurumot pedig kizárta a NOB, amely júniusban, lausanne-i kongresszusán dönt majd a helyszínről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!