megható pillanat

2018.11.20. 13:10

A hollandok kapitánya vigasztalta a játékvezetőt

A hétfői Németország-Hollandia Nemzetek Ligája-mérkőzés nem kizárólag döbbenetes hajrája miatt lesz emlékezetes, hanem a játékvezető, Ovidiu Hategan és a tulipánosok csapatkapitánya Virgil van Dijk is gondoskodott feledhetetlen pillanatról.

Netherlands' defender Virgil van Dijk (C) celebrates scoring the 2-2 with his team-mates during the UEFA Nations League football match Germany v the Netherlands in Gelsenkirchen on November 19, 2018. (Photo by John MACDOUGALL / AFP)

A 85. percben még Németország vezetett két góllal, a végeredmény mégis 2-2 lett. A németek ezzel nyeretlenül estek ki a B divízióba, a hollandok pedig beelőzték a franciákat és megnyerték a csoportot – írja az m4sport.hu.

A mérkőzés lefújása után egy szép jelenet tanúi lehettünk. A hollandok csapatkapitánya, aki nem mellesleg a csoportgyőzelmet jelentő gólt szerezte, odament a játékvezetőhöz, hogy megköszönje ténykedését, amikor látta, hogy Hategan a könnyeivel küszködik. Ekkor derült ki, hogy az összecsapást végig jól dirigáló román nem sokkal a meccs kezdete előtt tudta meg, hogy édesanyja elhunyt, ezért törött el nála a mécses a hármas sípszót követően.

Van Dijk a németek ellen kapitányként, az összecsapás után emberként vizsgázott jelesre. Megölelte és mondott pár kedves szót a 38 éves játékvezetőnek.

„Ez az ember teljesen összetört. Ott állt könnyes szemmel, mert elvesztette édesanyját. Azt kívántam neki, hogy legyen erős, és mondtam neki, hogy jól fújta a meccset. Apróság, de talán segített neki egy kicsit” – mondta az esetről Virgil van Dijk.

Borítókép: Virgil van Dijkot ünneplik a társak az egyenlítő találat után

AFP / John Macdougall

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!