Nemzetek Ligája

2018.09.06. 08:34

Háromgólos szlovák győzelem született a tartalékos dánok ellen

Magabiztos győzelmet aratott a szlovák válogatott a futsaljátékosok, valamint harmad- és negyedosztályú futballisták alkotta dán csapat ellen barátságos mérkőzésen.

A szerdai, nagyszombati találkozón a hazaiak a 11. percben megszerezték a vezetést, majd még a szünet előtt, a 37.-ben növelték előnyüket, de a várt gólparádé elmaradt. A szlovákok nem igazán tudtak felpörögni, így a második félidőben, a 79. percben már csak egy öngól esett.

Ezen az összecsapáson, illetve vasárnap a Wales elleni Nemzetek Ligája-találkozón megbízott szövetségi kapitányként az 1992-ben Európa-bajnok John Jensen irányítja a dán válogatottat. A mostani két meccsen azért nem Aage Hareide látja el a feladatot, mert a dán szövetség (DBU) nem szeretné, ha a kapitánynak olyan labdarúgókkal kellene dolgoznia, akiket nem is ő hívott be.

A DBU és a válogatott játékosai vitában állnak egymással a kollektív szerződést illetően, amely a játékosok egyéni szponzori megállapodásait is érinti. Vasárnap a DBU visszautasította a játékosok ajánlatát, hogy a soron következő két meccsre még érvényesek lehessenek a támogatói szerződések, és utána üljenek le ismét tárgyalni.

A dánok – a világranglista kilencedik helyezettjei, az idei világbajnokság nyolcaddöntősei – kénytelenek kiállni a mérkőzésekre, hogy elkerüljék a büntetést, például, hogy kizárják őket a 2020-as kontinensviadalról. A szlovákok ugyanakkor nem örültek, hogy alkalmi csapat ellen kellett pályára lépniük.

„Ennél jobban is eltölthetnénk az időnket, ha ezt hamarabb tudjuk” – mondta előzőleg Jan Kozak, a szlovákok szövetségi kapitánya.

A dán szövetségnek tavaly egy női világbajnoki selejtezőt kellett lemondania azért, mert a játékosokkal nem tudott megállapodni a szerződésükről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!