egy korszak vége

2018.08.11. 19:40

Lemondta a válogatottságot Gerard Piqué

Az FC Barcelona 31 esztendős védője visszavonul a spanyol labdarúgó-válogatottból – közölte Twitter-oldalán a spanyol szövetség.

Round of 16 Russia v Spain - FIFA World Cup Russia 2018 Gerard Pique (Spain) at Luzhniki Stadium in Moscow, Russia on July 1, 2018. (Photo by Matteo Ciambelli/NurPhoto)

Az FC Barcelona 31 esztendős védője a Sevilla elleni spanyol Szuperkupa-összecsapás előtti sajtótájékoztatón közölte: tájékoztatta az új szövetségi kapitányt, Luis Enriquét – korábbi klubedzőjét – arról, hogy korábban meghozott döntésének értelmében nem szerepel többet a nemzeti együttesben.

„Ez egy gyönyörű időszak volt, számos sikerrel”

- fogalmazott Piqué, aki 103 alkalommal öltötte magára a válogatott mezét és ötször volt eredményes. A csapattal 2010-ben világbajnok, 2012-ben Európa-bajnok lett, míg 2013-ban ezüstérmet nyert a Konföderációs Kupán. Utoljára az oroszországi világbajnokságban szerepelt a válogatottban.

A bajnoki címvédő és a spanyol Király Kupában is aranyérmes Barcelona ellenfele a kupadöntős Sevilla lesz a vasárnapi Szuperkupa-mérkőzésen, amelyet a marokkói kikötővárosban, Tangerben rendeznek.

Borítókép: Photo by Matteo Ciambelli/NurPhoto

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!