visszavágó

2017.08.21. 15:23

Pacquiao ott hódíthatja vissza övét, ahol elveszítette

Manny Pacquiao Brisbane-ben vághat vissza Jeff Hornnak, aki július elején pontozásos győzelemmel elhódította tőle a Boksz Világszervezet (WBO) váltósúlyú világbajnoki címét.

„A mai megbeszélést követően megerősíthetem, hogy Manny Pacquiao Brisbane-ben újra megmérkőzik Jeff Hornnal” – mondta Graham Quirk, az ausztrál város polgármestere a menedzsmentekkel történt hétfői egyeztetést követően. Az összecsapást ugyanabban a Suncorp Stadionban rendezik meg novemberben, amelyben több mint 50 ezren látták a júliusi mérkőzést.

A 38 éves Fülöp-szigeteki sztár 60. győzelmére készült a profik között, ám a bírók egyhangú pontozással a nála tíz esztendővel fiatalabb ellenfelét látták jobbnak, aki így 18. meccsén is megőrizte veretlenségét (17 győzelem, 1 döntetlen). Pacquiao ugyanakkor megkérdőjelezte a vereségét, mondván: a bírók a hazai közönség miatt kedveztek Hornnak. Ezért a találkozó felülvizsgálatát kérvényezte a WBO-nál, de a szervezet jóváhagyta az ausztrál bokszoló sikerét.

A közelmúltban felmerült, hogy Pacquiao ismét visszavonul, a Horn elleni meccs szerződésében azonban szerepelt a visszavágó lehetősége, amellyel végül élt a Fülöp-szigeteki ökölvívó.

Pacquiao (59 győzelem, 2 döntetlen, 7 vereség) profi karrierje során – egyedüliként a sportág történetében – nyolc súlycsoportban is világbajnoki övet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!