többek közt

2017.10.20. 15:39

Hollywoodi elismerést kap a Szárnyas fejvadász 2049 is

A híres sci-fi folytatására 30 évet kellett várni, de úgy tűnik megérte.

Blade Runner 2049 2017 Real Denis Villeneuve Ryan Gosling Harrison Ford. Collection Christophel © Alcon entertainment / Scott free productions / Warner Bros

A gálán, amelyet egymást követő harmadik alkalommal is James Corden vezet majd, Andrew A. Kosove, Broderick Johnson és Cynthia Sikes Yorkin veheti át a produceri díjat a harminc éve készült Szárnyas fejvadász folytatásáért. A sci-fit Denis Villeneuve rendezte, a főszerepeket Ryan Gosling és Harrison Ford alakította.

A legjobb forgatókönyv díját a The Disaster Artist című produkció írói, Scott Neustadter és Michael H. Weber kapják. Az életrajzi történet a filmes Tommy Wiseau pályafutását dolgozta fel James Francóval a címszerepben.

Az animációs díjat a Pixar stúdió Coco című filmjének ítélték oda, a legjobb szereplőgárda díjáért pedig a Mudbound című dráma stábja léphet majd a színpadra. Átütő alakításáért a Mudbound sztárját, Mary J. Blige színésznőt külön is díjazzák.

Sam Rockwell a Three Billboards Outside Ebbing, Missouri című filmben nyújtott játékáért a legjobb mellékszereplő trófeáját veheti át, Allison Janney pedig az I, Tonya című életrajzi dráma mellékszereplőjeként lesz díjazott. Az I Tonya szereposztása – köztük Margot Robbie, Janney, Sebastian Stan, Paul Walter Hauser, Julianne Nicholson és Caitlin Carver – ugyancsak elismerésben részesül a gálán.

A 21. Hollywoodi Filmdíjak ceremóniáját a Dick Clark Productions rendezi, a bevételekből a Filmes és Televíziós Alapítványt támogatják, amely a szórakoztatóiparban dolgozó rászorulókról gondoskodik.

A díjátadó gálát a Los Angeles-i Beverly Hilton szállóban rendezik meg november 5-én.

Borítókép: AFP / Alcon entertainment / Scott free / Collection ChristopheL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!