Búcsú

2022.07.26. 09:55

Elhunyt a Nagymenők Cicerója

83 éves korában meghalt Paul Sorvino amerikai színész, a Nagymenők és a Nixon című filmek sztárja – közölte hétfőn szóvivője, Roger Neal.

A közlemény szerint Sorvino, aki az utóbbi években egészségügyi problémákkal küzdött, a floridai Jacksonville egyik klinikáján hunyt el július 25-én. Felesége, Dee Dee Sorvino mindvégig mellette volt. 

Teljesen le vagyok törve. Életem szerelme és a valaha élt legcsodálatosabb férfi távozott. Megszakad a szívem

– írta Dee Dee Sorvino Twitter-oldalán.

Paul Sorvinónak három gyermeke van, köztük az Oscar-díjas Mira Sorvino.

Sorvino New Yorkban született. Az olasz gyökerekkel rendelkező színész az 1970-es évektől szerepelt filmekben és sorozatokban. Legismertebb szerepét Martin Scorsese Nagymenők című filméjében alakította, ahol Paulie Cicero maffiózót játszotta. Szerepelt a Vörösök, A cég, a Rómeó+Júlia című filmekben és a San Francisco utcáin és az Esküdt ellenségek (Law & Order) sorozatokban is, utóbbiban Phil Cerretta nyomozó szerepét alakította az 1990-es években.

Borítókép: 2018. január 20-án Los Angelesben készített kép Paul Sorvino amerikai színészről. Fotó: MTI/AP/Invision/Richard Shotwell
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!