Élő legenda

2021.09.11. 12:40

Újabb nemzetközi fesztivál nyílik meg Woody Allen filmjével

A záróesten pedig Anthony Hopkins lesz látható a The Father című Oscar-díjas alkotás főszerepében.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A 28. Febiofest nemzetközi filmfesztivált idén szeptember 17. és 24. között rendezik meg Prágában. Az egyhetes rendezvényen az érdeklődők láthatnak több mint száz filmet, amelyek az utóbbi évek legérdekesebb és legsikeresebb alkotásai voltak.

A műsor két kiemelkedő filmje kétség kívül Woody Allen Rifkins Festival című alkotása, valamint a The Father című Oscar-díjas film, amelynek főszerepét Anthony Hopkins alakítja. Előbbi mű nyitja, amíg utóbbi zárja a neves fesztivált. A Krisztián-díjat, vagyis a prágai szemle fődíját pedig idén Jirí Lábus cseh színész, Bozidara Turzonová szlovák színésznő, valamint Mike Downey brit filmproducer kapja.

Nagy érdeklődés előzi meg Zdenek Jirásek cseh rendező Krystof című alkotásának bemutatóját, amelynek főszerepeiben Mikulás Bukovjan cseh színészt és Borbély Alexandra magyar színésznőt láthatják a nézők.

A versenyszekcióban összesen hét filmet vetítenek le. Tekintettel a járványra a zsűri idén kizárólag cseh filmesekből és civilekből áll. A Febiofest után a kiválasztott filmeket több cseh városban is levetítik, majd az egész rendezvény átköltözik Szlovákiába, ahol szintén egy héten át lesznek megtekinthetőek az alkotások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!