csendes ünnep

2021.02.24. 11:11

Mick Jagger elbeszélésével készült kisfilmmel ünnepel a 150 éves Royal Albert Hall (videó)

Egy Mick Jagger elbeszélésével készült kisfilmmel indította el kedden a fennállásának 150. évfordulóját ünneplő eseménysorozatot a londoni Royal Albert Hall.

Zoe Ball presents on stage at The Queen's Birthday Party concert at the Royal Albert Hall in London on April 21, 2018 on the occassion of Britain's Queen Elizabeth II's 92nd birthday. (Photo by John Stillwell / POOL / AFP)

Forrás: Pool/AFP

Fotó: John Stillwell

A Your Room Will Be Ready című kisfilm az intézmény archív felvételeiből szemezgetve eleveníti fel az elmúlt évtizedek koncertjeit, politikai és sporteseményeit.

A képsorokon feltűnik mások mellett Jimi Hendrix, Diana Ross, Luciano Pavarotti, Adele és Stormzy, valamint Winston Churchill és Albert Einstein is.

Jagger, aki az 1960-as években négy alkalommal is színpadra lépett a The Rolling Stonesszal a Royal Albert Hallban, W.H. Auden angol–amerikai költő For Friends Only című versét olvassa fel a 90 másodperces videóban.

Rendezője, Tom Harper szerint a kisfilm nem csupán a Hall dicső múltját ünnepli, hanem a jövővel kapcsolatos várakozás érzése is áthatja.

A Kensington negyedben álló Royal Albert Hall tavaly első ízben zárt be azóta, hogy a második világháborúban bombázták. A pandémia elleni védekezés szigorú szabályai miatt az intézmény több mint 330 előadást törölt és 34 millió font bevételtől esett el.

A Royal Albert Hallt 1871-ben Viktória királynő nyitotta meg. Az épületet az uralkodó néhai férjéről, Albert hercegről nevezték el.

A március 29-i évfordulót egész évben zajló rendezvénysorozattal ünnepli az intézmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!