Humboldt Forum

2020.11.28. 11:00

Virtuálisan nyitják meg Berlin új múzeumát

Virtuálisan nyitják meg a közönségnek decemberben Berlin új múzeumkomplexumát, a Humboldt Forumot a világjárvány miatt.

Az intézmény tulajdonosa pénteken jelentette be, hogy a korábban december 17-re tervezett megnyitót is csak online rendezik meg egy nappal korábban, december 16-án.

A virtuális megnyitón az érdeklődők online túrát tehetnek az új múzeumnak otthont adó, rekonstruált barokk palotában.

A Berlin belvárosában, az Unter den Linden sugárúton álló palotát 1950-ben lebontották, mivel a második világháborúban nagy károkat szenvedett. Az újjáépített palota fogadja be a múzeumot.

A Humboldt Forum az utóbbi időben sok vitát váltott ki egyre növekvő építési költségei és megnyitásának többszöri elhalasztása miatt. A múzeum létrehozásának teljes költsége 677 millió euróra (245 milliárd forintra) rúgott.

Eredetileg azt tervezték, hogy december közepén nyitják meg a látogatók előtt, kezdetben heti négy napra és április elejétől adták volna át teljesen a közönségnek. A koronavírus-járvány miatt azonban végül lefújták a megnyitó ünnepséget.

A 40 ezer négyzetméteres területen két állami múzeum gyűjteménye kapott helyet ázsiai, afrikai, amerikai és óceániai kiállításokkal, továbbá a Berlin történetét idéző műtárgyakkal.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!