Bankot is robbantott

2017.10.24. 20:05

Jubileumi köntöst kapott az első Harry Potter

A Harry Potter és a bölcsek köve megjelenésének huszadik évfordulóját ünneplő új, különleges kiadás 15 százalékkal emelte meg a Bloomsbury kiadó bevételeit.

Forrás: wikimedia.org

Az új kiadás címlapján a Roxfort varázslóiskola négy házának képe látható. A díszes köntösben megjelent kötet ismét nagy érdeklődést keltett az olvasók körében: a júniusban a boltokba került regény bevételei egyharmadával növelték a Bloomsbury gyermekkönyvrészlegének első fél évi bevételeit. A kiadó keddi bejelentése szerint a Harry Potter eladásai negyven százalékkal nőttek a kérdéses időszakban.

Karácsony előtt ugyancsak emelkedő bevételre számít a kiadó, mivel a Harry Potter és az azkabani fogoly, valamint a Legendás állatok és megfigyelésük illusztrált kiadására is nagy az igény.

J. K. Rowling regényeinek újabb sikerhulláma mellett a brit könyvpiacon általában is észlelhető a különleges kiadások iránti kereslet megélénkülése. A szakértők szerint a vintage borítókkal és az exkluzív dizájnnal visszahódítja az olvasókat a nyomtatott könyv.

A Bloomsburynél a nyomtatott könyvekből származó bevétel kilencszer akkora volt, mint az e-könyvekből származó, miközben a két ágazat növekedési üteme azonos arányúnak mutatkozott.

A vállalat augusztus végéig tartó első fél évi bevétele elérte a 72,1 millió fontot (25 milliárd forintot), és az elemzők szerint a második félév is erősnek ígérkezik.

Borítókép: Wikimedia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!