Krimi

2022.11.06. 06:00

„Nem szeretnék értesülni az új hírekről” – megszólalt a New Yorkban meggyilkolt Orsolya édesanyja

A brutálisan megölt magyar nő gyilkosa kiegyezett az ügyészséggel és a bírósággal.

Forrás: Facebook

A gyilkos elfogadta azt a lehetőséget, hogy lemond a tárgyaláshoz való jogáról, és 25 éves fegyházbüntetésre ítélik, mert a vádat visszaminősítették gyilkosságról emberölésre – derül ki a Bors cikkéből.

Mint arról a Bors is beszámolt, Orsolya a New York-i Queensben élt dúsgazdag férjével és két fiával. A családnál karbantartóként foglalkoztatta David Bonolát, akinek kulcsot is adtak a házukhoz. A családapa a nagyobbik fiúval a borzalmak napján elutazott.

A kisebbik gyermek az emeleten tartózkodott, amikor a gyilkos és Orsolya az alsóbb szinten összeszólalkozott, a férfi pedig legalább 50 késszúrással végzett a gyönyörű nővel. Bonola a családanya holttestét egy bőröndbe tette, kivitte az utcára, majd sorsára hagyta.

Az amerikai jog a gyilkosságot és az emberölést külön értelmezi. Előbbi tartalmi eleme a különös kegyetlenség és az előre kiterveltség, míg az utóbbi ezeket nélkülözi. A férfinak, aki kioltotta két fiú édesanyjának életét, most csupán emberölésért kell felelnie, ez pedig közfelháborodást váltott ki mind az amerikai magyar közösségben, mind pedig szélesebb körökben.

„Ez az ember megérdemelné azt a bizonyos széket!” – utalt a halálbüntetésre a G. Orsolya emlékére létrehozott Facebook-csoportban egy kommentelő. 

Más hozzászólók szerint felháborító, hogy a gyilkosnak a 25 évet sem kell feltétlenül leülnie, hiszen jó magaviseletért akár hamarabb is kiengedhetik. „Minimum az életfogytiglan lenne a méltányos büntetés” – tette hozzá Orsolya egyik ismerőse, aki kifejtette, hogy sokat gondol a családanyára.

A Bors elérte Babi nénit, Orsolya Magyarországon élő édesanyját.

„Már a vejemnek is megmondtam, hogy nem szeretnék értesülni az új hírekről. Nem érdekel, mennyit kapott a gyilkos! A múltat lezártam magamban, a lányomra pedig pontosan úgy szeretnék emlékezni, ahogy utoljára láttam” – mondta röviden a gyászoló asszony.

Rónai Péter magyar származású amerikai ügyvéd a Borsnak még a gyilkosság utáni napokban fejtette ki szakvéleményét: „Texas államban egészen valószínű, hogy ebben a gyilkossági ügyben halálbüntetést szabnának ki. A késszúrások száma nyilvánvalóvá teszi az erős felindultságot és a különös kegyetlenség is megáll” – fogalmazott a jogász.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!