Felfoghatatlan

2022.07.10. 06:41

Tragédia: kislányok haltak meg egy TikTok-kihívás miatt

A szülők a TikTokot hibáztatják a lányuk haláláért.

Amerikában meghalt egy nyolc és egy kilenc éves kislány, miután teljesítették az egyik TikTok-kihívást. Azt várták el tőlük, hogy fojtsák meg magukat. 

A 8 éves Lalani Erika Renee Walton tavaly áprilisban, a nyolcadik születésnapjára kapott ajándékba egy telefont. Gyorsan rászokott a TikTok-videókra. Gyakran ő maga is megosztott táncolós, éneklős videókat. Három hónappal később a szülei zúzódásokat vettek észre a nyakán. Amikor rákérdeztek, a gyerek azt mondta, baleset történt.

Később, egy családi kiránduláson több órán keresztül nézett videókat, aztán a szülei holtan találták meg a hotelszobájában.

A 9 éves Arriani Jaileen Arroyo 7 évesen kapott egy telefont, amin ő is gyorsan rászokott a TikTok-videókra. A családja egy veszélyes felvétel miatt egyszer el is beszélgetett vele. Akkor a gyerek megígérte, hogy nem fog ilyen kihívásokban részt venni. 

Ennek ellenére tavaly februárban az öccse találta meg a holttestét a fürdőszobában.

A szülők a TikTokot hibáztatják a lányuk haláláért, kedden adtak be feljelentést ellenük Los Angelesben. 

Az ügyvédeik azon a véleményen vannak, hogy az alkalmazás algortirmusa szándékosan töltött be kihívásokat teljesítő videókat a lányok hírfolyamába, hogy teljesítsék ezeket és végezzenek magukkal – írja a The Guardian alapján az Origo.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!