Zöld világ

2017.07.19. 13:05

Felgyorsulhat az elektromos autók terjedése

Elérte a kétmilliót az elektromos autók száma a világon 2016-ban, ami új rekord. A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) továbbra is a világos, ambiciózus célok kitűzésére és a politikai támogatás fontosságára hívja fel a figyelmet.

A legnagyobb piac továbbra is Kína, ahol az értékesített járművek több mint 40 százaléka talál gazdára. Az ázsiai ország útjain már több mint 200 millió elektromos kétkerekű és több mint 300 ezer ilyen meghajtású busz közlekedik Az elektromos meghajtású járművek több mint 90 százalékát a három fő piacon: Kína mellett az Egyesült Államokban és Európában adják el – áll az IEA friss jelentésében. Az elmúlt évben a legnagyobb (164 százalékos) növekedést Norvégiában tapasztalták, ahol már 29 százalékos a közlekedésben az elektromos autók részesedése.

Az előrejelzés szerint a következő évtizedben már az ilyen meghajtású járművek tömeges piaci elterjedésével kell számolni. Az eladások 2020-ra elérhetik a 9-20 milliót, 2025-ig az autógyártók nyilatkozatai alapján ez a szám közelítheti a 40-70 milliót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!