Bulvár-celeb

2023.01.22. 14:00

Ez durva! Lopott festmény előtt pózol Madonna

Az énekesnő házában egy száz éve eltűnt nagy értékű képet fedeztek fel.

Forrás: Twitter/Madonna

A franciaországi Amiens polgármestere Madonnához fordult videoüzenetben a festmény miatt, amely az első világháborúban tűnt el a városból – ma viszont az énekesnő nappaliját dísziti.

Amiens lehet Európa egyik kulturális fővárosa 2028-ban, a polgármester, Brigitte Fouré megkereste Madonnát, hogy kölcsönkérje tőle Jérôme-Martin Langlois 1822-es festményét, a Diana és Endümiont.

 

Forrás: Twitter/Madonna

A festményt Amiens múzeumából szállították át a Louvre-ba az első világháború idején, de időközben ellopták vagy megsemmisült – legalábbis ezt hitték, mígnem 2015-ben egy amiens-i kurátor észre nem vette Madonna egyik fényképén - írja az Origo.

Az énekesnő 1989-ben egy New York-i aukción vette a festményt 1,3 millió dollárért, így Amiens városa nem is vitatja, hogy jogosan jutott hozzá – bár ehhez valakinek így is el kellett lopnia 1918-ban.

Madonna festménye három centiméterrel kisebb az ismert változatnál – valószínűleg a tolvajeltávolította az aláírást és a dátumot, így az sem állapítható meg százszázalékos biztonsággal, hogy tényleg az eredeti festmény van-e az énekesnőnél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!