Bulvár-celeb

2022.12.19. 06:05

Sosem lesz vége? Itt az új Covid-variáns

Az omikron egy újabb változatát azonosították.

Fotó: Shutterstock

Brit tudósok fedezték fel a legújabb változatát a koronavírusnak. Az úgynevezett BQ1 Omicron a felelőse az ismét nagy számban terjedő megbetegedéseknek – írja a The Sun nyomán a Ripost.

Dr. Anthony Fauci szerint a BQ.1 és a BQ.1.1.1 alvariánsok olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek a meglévő kezelések és az immunitás hatékonyságát csökkenthetik. Ez pedig azt jelenti, hogy a BQ.1 és a BQ.1.1.1 gyorsan terjed. A korábbi Covid–19 fertőzés vagy a vírus elleni védőoltás nem biztos, hogy ugyanolyan jól megvéd a megbetegedéstől, mint korábban. De persze segíthet megvédeni attól, hogy súlyosan megbetegedjünk és meghaljunk a vírus miatt.

Ezeknek az alváltozatoknak a tünetei nem térnek el nagyban a már ismertektől. De a BQ.1 és a BQ.1.1.1 tünetei inkább a nátháéhoz hasonlítanak. Vagyis jellemző a torokfájás, orrfolyás, orrdugulás, tüsszögés, köhögés, fejfájás, rekedt hang, izomfájdalmak és a szaglás megváltozása.

 

 

 

Címkék#COVID

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!