nagy hős lett

2020.12.29. 11:45

Életet mentett a hétéves kisfiú, égő otthonukból hozta ki a húgát

Eli Davidsont hősként ünneplik a környékbeliek.

Forrás: Shutterstock

Életét kockáztatta húgáért egy hétéves amerikai kisfiú, aki visszament kistestvéréért a lángoló otthonukba – írja a CNN. A Tennessee állambeli New Tazewellben található családi házban azután ütött ki tűz, hogy a család nyugovóra tért.

Nicole Davidson felébredt a füstszagra, és férjével, valamint a nevelt gyerekeikkel, a kétéves Elijah-val és a hétéves Elivel azonnal rohantak az udvarra. A 22 hónapos Erin szobáját azonban körbevették a lángok

– írja Bors.

– Akkora volt a füst és úgy csapkodtak a lángok, hogy nem tudtam a szobája közelébe férkőzni – emlékezett vissza a nevelőapa, Chris Davidson. – Megpróbáltam kintről bemenni hozzá az ablakon keresztül, de nem értem el sehogy. Aztán Eli kitalálta, hogy a nyakamba kapaszkodik és úgy bemegy az ablakon, sikerült is bemászni hozzá és kihozta.

Nem is lehetnénk büszkébbek Elire. Olyat tett, amire egy felnőtt ember sem lett volna képes.

 

Davidsonék, ezidáig 34 gyereket neveltek fel, mindenüket elvesztették a tűzben, a házuk porig égett. A család megsegítéséért online adománygyűjtés indult: a cél az 5 ezer dollár elérése volt, hogy a házat fel tudják újítani. Mostanra már sokkal több, közel 332 ezer dollár, vagyis több mint 98 millió forint gyűlt össze. A történet ugyanis sokakat meghatott és azt is elismerik, hogy nevelőszülőként mekkora áldozatot vállaltak eddig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!