dokumentumfilm

2020.05.17. 07:54

Újabb Tigrisvilág-epizód készül a Netflixnek

A produkció a Sigfried & Roy műsornak 2003-ban véget vető tigristámadás történetét idézné fel.

The US magicians Siegfried (l) and Roy (r) on January 16, 1997 in the "Hollywood Safari Park" in Stuckenbrock near Paderborn. Roy Horn, magician of the duo Siegfried & Roy, is on the mend, according to his partner Siegfried Fischbacher. "No, nothing about the rumors is true. Roy is out of danger. He walks better from day to day," said the 64-year-old Rosenheim native of the daily newspaper "Die Welt" (issue of October 20, 2003). On October 3, 2003, the 59-year-old magician was attacked and seriously injured by the tiger Montecore during a show. | usage worldwide

Forrás: AFP

Fotó: Boris Roessler

Újabb epizód készül a Netflixen látható népszerű dokumentumfilm-sorozathoz, a Tigrisvilághoz – számolt be róla a The Hollywood Reporter.

Roy Horn idomárt Las Vegas-i fellépése közben harapta meg a karján és a nyakán egy fehér bengáli tigris.

Horn partnere, Siegfried Fischbacher a baleset pillanatában nem volt a színpadon. A 75 éves Horn pénteken hunyt el Covid-19-betegségben.

A streamingóriás programjában március 20-án debütált Tigrisvilág a világjárvány idején a legnépszerűbb műsorok között szerepelt, a Nielsen közvélemény-kutató felmérése szerint 34 millió nézője volt bemutatása első tíz napján.

A popkulturális jelenséggé vált, de vitákat is kiváltó dokusorozat népszerűsége a játékfilmesek érdeklődését is felkeltette: már be is jelentették, hogy sztárszereposztással filmet forgatnak a történetből.

Nicolas Cage fogja játszani Joe Exoticot az oklahomai magánállatkert-igazgatóról készülő filmsorozatban. Exotic – eredeti nevén Joe Schreibvogel – jelenleg börtönbüntetését tölti gyilkosság és az állatvédelmi törvények megsértése miatt.

A Tigrisvilágot Eric Goodle és Rebecca Chaiklin rendezte. Goode az állatvédelem prominens figurája, nevéhez fűződik a veszélyeztetett teknősök és élőhelyük megóvására 2009-ben létrehozott Turtle Conservancy természetvédelmi szervezetet.

A The Hollywood Reporternek a szervezet társigazgatójaként dolgozó James Liu állatorvos és biológus, a Tigrisvilág-sorozat produkciós csapatának tagja beszélt a szériához készülő új anyagról.

Borítókép: Roy Horn és Siegfried Fischbacher

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!