varázslat mindenkinek

2020.04.02. 06:39

Ingyen elérhető az első Harry Potter-kötet e- és hangoskönyv változata

J. K. Rowling a szülőknek, gondviselőknek és tanároknak szeretne segíteni a gyerekek szórakoztatásában a koronavírus-járvány miatti korlátozások idején.

Harry Potter et le prisonnier d Azkaban

Forrás: AFP/Warner Bros / 1492 Pictures

Fotó: Collection Christophel

Világszerte ingyen elérhetővé vált a nagysikerű Harry Potter-könyvsorozat első kötetének elektronikus és hangoskönyv változata – jelentette be szerdán J. K. Rowling, aki a szülőknek, gondviselőknek és tanároknak szeretne segíteni a gyerekek szórakoztatásában a koronavírus-járvány miatti korlátozások idején.

A Harry Potter és a bölcsek kövének hangoskönyvverzióját angol, spanyol, francia, olasz, német és japán nyelven lehet elérni a https://stories.audible.com/start-listen oldalon. A Stephen Fry brit színész által felolvasott angol változat első ízben vált elérhetővé Észak-Amerikában. Az e-könyvváltozat 20 nyelven lesz ingyenesen elérhető április folyamán az OverDrive.com e-könyvtárban.

A Harry Potter-, valamint a Legendás állatok-filmsorozatok rajongóinak hivatalos weboldalán (WizardingWorld.com) egy aloldalt is létrehoztak a gyerekek számára a házi karantén könnyebb átvészeléséhez, itt részletes információk találhatók az ingyenesen hozzáférhetővé tett e- és hangoskönyv elérhetőségéről.

A Harry Potter At Home elnevezésű projekt keretében a gyerekekre minden héten „varázsszerda” vár, és hírlevélben érkeznek majd hozzájuk a kreatív feladatok, kvízek és ötletek.

„A tanároknak, szülőknek és gondviselőknek, akik azon dolgoznak, hogy a gyerekek napjai minél normálisabban és boldogabban teljenek, miközben mindannyian otthon ülünk, kijár egy kis varázslat” – jegyezte meg Rowling.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!