személyesen adta volna át

2020.04.10. 15:50

II. Erzsébet postán küldött ajándékot alattvalóinak

II. Erzsébet brit uralkodó postán küldte el nagycsütörtöki adományait 188 idős alattvalójának, mivel idén a nyilvános királyi ajándékozást le kellett mondani a koronavírus-járvány terjedésének feltartóztatására Nagy-Britanniában elrendelt korlátozások miatt.

A királynő, aki április 21-én ünnepli 94. születésnapját, kicsiny erszényekben emlékérméket küldött 94 férfinek és 94 nőnek, számuk az uralkodó életkorát tükrözi – közölte csütörtökön a Buckingham-palota.

II. Erzsébet hagyományosan egy nagycsütörtöki királyi istentisztelet keretében ajándékozza meg alattvalóit társadalmi tevékenységük, érdemeik elismeréseként.

🔔 Thomas Brock, aged 101, is the oldest active bell-ringer in the world, having rung the bells at his local church, St Mary’s, Sunbury-on-Thames, since the age of 7. He is the oldest recipient of the Maundy money this year. pic.twitter.com/C8Ni6PWdOm

A nagycsütörtöki uralkodói pénzajándékozás 800 éves hagyomány, az angol királyok és királynők a XIII. század óta gyakorolják ezt a húsvét előtti gesztust a szegények megsegítésére. Korábban ételt és ruhát is adományoztak az elesetteknek, ezt váltotta fel később a pénzadomány.

A palota közlése szerint idén a legidősebb megajándékozott a 101 éves Thomas Brock volt, egy harangozó, aki 94 éve kongatja a harangokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!