alternatív megoldás

2020.03.06. 13:27

Büntetést kap Ronaldinho, de eljárás nem indul

A paraguayi hatóságok nem indítanak eljárást Ronaldinho ellen, ugyanakkor a hamis útlevél használata miatt előállított aranylabdás brazil futballista büntetést kap.

Brazilian retired football player Ronaldinho leaves Asuncion's Prosecution after declaring about his irregular entry to the country, in Asuncion, Paraguay, on March 5, 2020. - Former Brazilian football star Ronaldinho and his brother have been detained in Paraguay after allegedly using fake passports to enter the South American country, authorities said Wednesday. (Photo by NORBERTO DUARTE / AFP)

Forrás: NORBERTO DUARTE

Fotó: AFP

A 39 éves világbajnok labdarúgót és testvérét egy hotelben állították elő, mert a nevükre szóló, paraguayi keltezésű hamis útleveleket találtak náluk.

Meghallgatásuk során elmondták „ajándékba kapták, amikor leszálltak a repülőről”. Federico Delfino ügyész elmondta, a testvérpár elismerte bűnösségét, azonban azt állították, hogy akaratlanul cselekedtek.

Az ügyész kijelentette, várhatóan alternatív büntetést szabnak majd ki Ronaldinhóékra, akiknek valószínűleg egy jótékonysági szervezetnek kell majd egy bizonyos összeget átutalniuk.

A brazil hatóságok 2018 végén vonták be Ronaldinho útlevelét, aki nem fizetett be egy 2,5 millió dolláros bírságot. Ezt a brazil média szerint azért szabták ki rá, mert engedély nélkül építkezett egy természetvédelmi területen álló tó partján.

A korábbi sztárlabdarúgó egy kaszinótulajdonos meghívására érkezett Paraguayba, ahol gyermekeknek szóló jótékonysági programon vett volna részt.

Borítókép: Ronaldinho 2020. március 5-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!