évforduló

2020.01.09. 16:45

Nyolcvanöt éves lenne Elvis Presley

Íme öt dolog, amit sokan nem tudnak róla.

Elvis Presley singing on stage together with his five-member group; the hall is full of spectators in a scene from the movie 'Loving You'. 1957. ©MP/Portfolio/Leemage

Forrás: AFP

Fotó: leemage

Tagadhatatlan, hogy az 1935. január 8-án, a Mississippi állambeli Tupelóban született legenda az egyik leghíresebb popkulturális ikon, akiről ennyi idő után is van, amit sokan nem tudnak – írja a Híradó.

Elvis táncmozdulatait cenzúrázta a tévé

1957 januárjában a The Ed Sullivan Show vendégeként szerepelt az énekes, akit a műsorvezető maga nem szívlelt, de addigra már a fiatal sztár az egész világ szívébe belopta magát, így meg kellett hívnia a műsorába. Azonban fellépését cenzúrázták, deréktól felfelé vette csak az operatőr, rendhagyó és túlságosan szexi csípőmozgása miatt.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=22&v=COFHGFZxtnY&feature=emb_logo

Németországban ismerte meg Priscillát

Elvis katona volt, amikor találkozott későbbi feleségével, Priscilla Beaulieu-vel. Kapcsolatuk kitartott, amíg Presley szolgált, ezt követően Priscilla 1963-ban Amerikába utazott szerelme után. Négy évvel később házasodtak össze.

Fotó: AFP

Elvis épp annyira filmsztár, mint énekes

Presley harminc filmben szerepelt karrierje során, bár a legtöbbeknek 1956-os kasszasikere, a Love Me Tender jut először eszükbe, vagy éppen a szintén örök kedvenc, az 1963-as Viva Las Vegas.

Fotó: AFP

A Király házát évente hatszázezer rajongó látogatja a mai napig

A Memphisben álló, és Graceland névre hallgató ház az egyik legnépszerűbb látványosság Tennessee államban, melyet az énekes 1957-ben vásárolt. A látogatók száma az elmúlt években mindig meghaladta a félmilliót.

Édesanyja születésnapi ajándéka volt karrierje kulcsa

A kis Elvis 11 éves volt, amikor anyja egy gitárral ajándékozta meg, ahelyett a játékpuska helyett, amire fia valójában vágyott. Sokkal találóbb meglepetésnek gondolta, és milyen igaza lett. Elvis gitárleckéket vett, és hamar kiderült, milyen tehetséges, a Humes Középiskola egyik tehetségkutatóját is megnyerte később.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!