Gyász

2019.05.21. 10:14

A Forma-1, a Ferrari és a McLaren is gyászolja Laudát

„Mindörökre a szívünkben marad, történelmünk örök halhatatlanja” – olvasható a Forma-1 közösségi oldalán.

Lauda 1977-ben

Forrás: AFP

Fotó: DB / dpa

Megemlékezett a hétfőn elhunyt háromszoros Forma-1-es világbajnok Niki Laudáról a technikai sportok legrangosabb sorozata. A Forma-1 közösségi oldalán tett bejegyzésben kiemelték: „az autósportok szerelmesei egy igazi legendát gyászolnak, akinek távozása pótolhatatlan veszteséget jelent”.

A Forma-1 egyik legnagyobb alakja februárban ünnepelte 70. születésnapját, hétfőn a családja körében „békésen távozott”.

Lauda 1975-ben és 1977-ben a Ferrari, míg 1984-ben a McLaren színeiben lett világbajnok. Az osztrák pilótára a két csapat is mély fájdalommal emlékezett a közösségi médiában.

„A mai a Forma-1 szomorú napja. A Ferrari nagy családja mély szomorúsággal hallja Niki Lauda barátunk, háromszoros világbajnok, csapatunk kétszeres világbajnokának a halálhírét. Emléke örökké a rajongók szívében marad”

- írta az olasz csapat.

„A McLarennél most mindenki nagyon szomorú, hogy azt a hírt hallja: barátunk, kollégánk, az 1984-es világbajnok Niki Lauda meghalt. Niki emléke örökre horgonyt vet a szívünkben és a történelmünkben” – fogalmazott a brit csapat.

A Red Bull Racing csapata a következőket írta Lauda haláláról: „egy bajnok, egy legenda, egy barát. Pihenj békében, Niki”.

Ausztria politikai vezetői is együttérzésüket fejezték ki a Lauda család számára.

„A bálvány, az ambiciózus harcos, aki soha nem adta fel, elhagyott minket”

- emlékezett Alexander Van der Bellen államfő.

„Az ország és a motorsport világa egy nagy osztrák egyéniséget gyászol. A saját és országunk nevében a legmélyebb együttérzésemet szeretném kifejezni felesége és gyermekei felé. Niki Lauda elvesztésével Ausztria egyik legkiválóbb személyisége távozott. A versenypálya volt az otthona, a repülés pedig a szerelme. A bátorság, a fegyelem és a barátság példaképe” – írta Sebastian Kurz osztrák kancellár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!