Felcsendül a Tom's Diner

2018.08.27. 10:52

Suzanne Vega novemberben Magyarországon koncertezik

A nyolcvanas-kilencvenes évek pop-rock színterének meghatározó amerikai dalszerző-előadója november 11-én a MOMSportban lép színpadra.

US singer Suzanne Vega performs in her show at a Sydney Theatre, 30 January 2008. The American singer is touring around Australia till 06 February. AFP PHOTO/Anoek DE GROOT / AFP PHOTO / ANOEK DE GROOT

Tavaly volt harminc éve, hogy megjelent a Solitude Standing című album, rajta olyan ma már klasszikusnak számító dalokkal, mint a Luka vagy a Tom's Diner. Ebből az alkalomból Suzanne Vega világ körüli turnéra indult, és a 31. évben Budapestre is elhozza ezeket a dalokat – olvasható a szervező GetCloser Concerts közösségi oldalán.

Suzanne Vega a hetvenes évek végén tűnt fel egy szál gitárral New York folkklubjaiban. Bemutatkozó lemeze, amely a nevét viselte, 1985-ben jelent meg és szép siker lett, a világhírt azonban második albuma, a Solitude Standing hozta meg számára. Az előadó máig legsikeresebb anyaga több mint ötmillió példányban fogyott világszerte. Az énekesnő eddig kilenc stúdióalbumot készített, a legutóbbi, Lover, Beloved: Songs from an Evening with Carson McCullers című anyag 2016-ban jelent meg.

Több alkalommal járt Budapesten, adott koncertet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, zenélt Sting előtt a 2004-es Kapcsolat koncerten, a Müpában, legutóbb pedig 2009 júliusában a Gödör Klub teraszán lépett fel európai turnéja keretében.

Borítókép: Suzanne Vega. Forrás: AFP / ANOEK DE GROOT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!