61 éves volt

2018.06.08. 15:12

Öngyilkos lett a legendás sztárséf és műsorvezető, Anthony Bourdain

Bourdain Budapesten is forgatott, odavolt a rántott húsért és a véres hurkáért.

(FILES) In this file photo taken on May 17, 2017 Anthony Bourdain attends the Turner Upfront 2017 at The Theater at Madison Square Garden in New York City. Celebrity chef and food critic Anthony Bourdain has committed suicide, according to the television network CNN for which he took viewers around the world for the "Parts Unknown" series. He was 61. "It is with extraordinary sadness we can confirm the death of our friend and colleague, Anthony Bourdain," the network said in a statement early on June 8, 2018. / AFP PHOTO / ANGELA WEISS

Holtan találták egy strasbourgi szállodában Anthony Bourdain amerikai sztárséfet, televíziós műsorvezetőt. A CNN pénteki közleménye szerint a 61 éves férfi öngyilkosságot követett el.

Bourdain a CNN nagysikerű gasztronómiai sorozata, a Nem séfnek való vidék házigazdája volt. A sorozathoz három éve Budapesten is forgatott egy epizódot.

A tévécsatorna közleményben búcsúzott „a baráttól és kollégától”. Mint fogalmaztak, „a nagyszerű kalandok, új barátok, jó ételek és italok, valamint a világ érdekes történetei iránti szeretete tették páratlan mesélővé” – idézte a The Daily Telegraph.

A CNN közleménye szerint Bourdain strasbourgi hotelszobájában akasztotta fel magát. Bourdain a Nem séfnek való vidék egy új epizódját forgatta a francia városban.

A tévés személyiségnek több bestsellere is megjelent. Házigazdája volt a Food Network A bolygó amerikai, valamint a Travel Channel Anthony Bourdain – fenntartások nélkül című Emmy-díjas műsorának is – emlékeztetett a The Hollywood Reporter.

Bourdain a héten a második amerikai híresség volt, aki önkezével vetett véget életének. Az 55 éves Kate Spade divattervezőt kedden találták holtan New York-i otthonában.

Egy csütörtökön közzétett hivatalos amerikai statisztika szerint 1999 és 2016 között minden amerikai államban nőtt az öngyilkosságok száma.

Borítókép: ANGELA WEISS / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!