broadway

2018.06.07. 13:26

Ismét színpadra lép Daniel Radcliffe

A Harry Potter-filmek sztárja többek között az Equus című darabban is szerepelt már.

Daniel Radcliffe attends the Turner Upfront 2018 arrivals at The Theater at Madison Square Garden on May 16, 2018 in New York City. / AFP PHOTO / ANGELA WEISS

Forrás: AFP

Fotó: Angela Weiss

Egy új darab ősbemutatójában szerepel a Harry Potter-filmek sztárja, Daniel Radcliffe ősztől a Broadwayn – számolt be róla a Variety.com.

A The Lifespan of a Fact egy Las Vegas-i tinédzser öngyilkosságáról publikált esszé körüli viharról szól. John D'Agata írásának publikálását a Harper kiadó visszavonta a tények ellenőrzése körüli problémákra hivatkozva. D'Agata és lektora, Jim Fingal ezt követően a The Believer magazinban közölték az esszét.

D'Agata és Fingal 2012-ben a cikk körüli viharról írt könyvet The Lifespan of a Fact címmel, amelyben arról a vitáról írtak, hogy a tényeket feltárhatják-e, megváltoztathatják-e egy esszében.

A darabot szeptember 20-tól kezdik játszani a Studio 54 színházban, a premier pedig október 18-án lesz.

Radcliffe Fingalt alakítja, D'Agata szerepében pedig Bobby Cannavalét láthatja a közönség.

Radcliffe filmes szerepei mellett gyakran lép színpadra. A Broadwayn korábban az Equusban, a The Cripple of Inishmaan és a How to Succeed in Business Without Really Trying című színműben szerepelt, legutóbb pedig a Privacy című drámában játszott a Public Theaterben.

A The Lifespan of a Fact című darabot Leigh Silverman rendezi. A színművet az eredeti könyv nyomán Jeremy Kareken, David Murrell és Gordon Farrell írta.

Borítókép: ANGELA WEISS / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!