belebukhatnak a botrányba

2018.02.01. 16:35

Weinstein feleségének a cége nem lesz ott a divathéten

Nem tart bemutatót a februári New York-i divathéten a szexuális zaklatással vádolt Harvey Weinstein feleségének női luxusruhákat tervező divatcége, a Marchesa, amely az elmúlt évtizedben sohasem mulasztotta el ezt az alkalmat új kollekciója felvonultatására.

(FILES) In this file photo taken on February 26, 2017 shows Co-Chairman, The Weinstein Company Harvey Weinstein (L) and fashion designer Georgina Chapman attending the 2017 Vanity Fair Oscar Party hosted by Graydon Carter at Wallis Annenberg Center for the Performing Arts in Beverly Hills, California. Marchesa, the fashion label co-owned by Harvey Weinstein's estranged wife Georgina Chapman and famous for clothing Hollywood starlets, has cancelled its runway show at New York Fashion Week, just months after his downfall for alleged rape and sexual assault.Marchesa has been a fixture of New York's biannual fashion week since September 2006 and had been scheduled to show on February 14 -- Valentine's Day, rather awkwardly. / AFP PHOTO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / PASCAL LE SEGRETAIN

Forrás: AFP/GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Fotó: Pascal Le Segretain

A zaklatási ügyek kipattanása után férjétől különvált Georgia Chapman és divattervező üzleti partnere, Karen Craig szerdán közleményben hozta nyilvánosságra, hogy távol maradnak a New York-i kifutótól, de keresnek egy másik alkalmat, amikor bemutathatják 2018-as őszi kollekciójukat.

Weintstein a legutóbbi időkig Hollywood egyik legbefolyásosabb filmmogulja volt. Felesége cége, a Marchesa kedvelt divatmárkája lett a hollywoodi színésznőknek és más hírességeknek.

A csaknem két tucatnyi sztár, aki rendszeresen a brand ruháiban vonult fel a vörös szőnyegen, a botrány októberi kirobbanása óta nem nyilatkozott a Marchesával kapcsolatban.

Ez alól csak Felicity Huffman és Jessica Chastain kivétel, akik elmondták, hogy Weinstein nyomást gyakorolt rájuk, hogy viseljék a brand ruháit.

Elemzők szerint a Weinstein-botrányba a Marchesa is belebukhat.

Borítókép: AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Pascal Le Segretain

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!