A #MeToo hatása

2018.02.28. 14:55

Nem működik tovább Nagy-Britanniában Kevin Spacey alapítványa

A szervezet vezetői a színészt ért zaklatási ügyek miatt döntöttek a bezárás mellett.

US actor Kevin Spacey speaking at the Bits and Pretzels founders' and investors' festival in Munich, Germany, 24 September 2017. The start-up festival runs until 26.09.2017. Photo: Matthias Balk/dpa

A Kevin Spacey Foundation kedden jelentette be a honlapján, hogy az igazgatóság döntése szerint a szervezet működése a „továbbiakban nem kivitelezhető”. Az alapítvány fiatal tehetségeket karolt fel és biztosított számukra képzést, valamint egyéb támogatást a karrierjük beindításához.

Spacey egyébként több szálon is kötődik Nagy-Britanniához, ahol tizenegy éven át volt a londoni Old Vic színház művészeti igazgatója.

A tekintélyes londoni teátrum vezetése tavaly novemberben jelentette be, hogy a színházból húszan vádolták meg szexuális zaklatással Kevin Spaceyt.

A londoni rendőrség pedig januárban arról számolt be, hogy három állítólagos szexuális zaklatási ügyben nyomoz a Kártyavár című sorozat egykori sztárja ellen.

A Kevin Spacey Alapítvány szerdán fejezi be hivatalosan a működését.

Borítókép: Photo: Matthias Balk/dpa/AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!