Színház

2018.03.10. 20:19

Milliókat fizetett kedvenc darabjaiért Németh Kristóf

Fél éven keresztül ügyvédek hadával tárgyalt Németh Kristóf, hogy visszaszerezhesse a Játékszíntől és újra játszhassa kedvenc darabjait új teátrumában.

Budapest, 2016. május 10. Pikali Gerda Margaret és Németh Kristóf Jack szerepében Chazz Palminteri A hûtlenség ára címû krimi vígjátékának próbáján a budapesti Játékszínben 2016. május 10-én. A darabot május 13-án mutatják be Bagó Bertalan rendezésében. MTI Fotó: Kallos Bea

Visszakapta szeretett darabját Németh Kristóf, így az Uránia Filmszínházban működő Fórum Színház nemrégiben újra műsorra tűzhette A hűtlenség ára című színművet, amelyet korábban a Játékszínben játszottak. A Bors megkeresésére Németh Kristóf elárulta, hosszú hónapok izzasztó munkájának köszönhetően sikerült visszakapni a nagy sikerű krimit.

– Ha valahonnan távozom és új dologba kezdek, akkor semmilyen szempontból sem szeretek üres kézzel távozni. A ko­rábbi cégtársaimmal több mint fél éven át, seregnyi ügyvéd közreműködésével tárgyaltunk, mire igen súlyos összegért sikerült megvásárolnom az elmúlt hetekben műsorra tűzött A hűtlenség ára című darabunkat, illetve a Benedek Miklós és Gálvölgyi János főszereplésével játszott Napsugár fiúkat – mesélte.

A Bors úgy tudja, az igazgató hétszámjegyű összeget áldozott a színművek visszaszerzésére. Németh Kristóf szerint a Fórum Színház igyekszik partnerének tekinteni a többi budapesti színházat, ami visszafelé is igaz, kivéve egy teátrumot.

– Törekedtem arra, hogy a volt üzlettársaimmal békében váljunk el, számomra ez nagyon fontos volt. A Játékszín éléről való távozásom egy dologra megtanított: ebben a szakmában egy-két barátom van és nagyon sok ismerősöm. Természetesen akadnak ellenségei is az embernek, de erről Friderikusz Sándor egyik híres mondása jut eszembe: Hálás vagyok a barátaimnak, de az elenségeimnek még inkább, mert ők inspirálnak. Ha a rosszakaróimról kérdeznek, viccesen mindig azt mondom: ha nem terjesztenek rólam hazugságot, akkor igyekszem nem elmondani róluk az igazságot – nevetett, majd hozzáfűzte:

– Az elmúlt másfél évben több kolléga is meg akarta akadályozni a Fórum Színház létrejöttét, de igazi harcosnak tartom magam, aminek a legékesebb bizonyítéka, hogy hatalmas sikerrel futnak a darabjaink, és ismét óriási ováció fogadta A hűtlenség ára című krimit, amelyben Pikali Gerda és Nagy Sándor a partnereim.

Borítóképünkön Pikali Gerda Margaret és Németh Kristóf Jack szerepében Chazz Palminteri A hűtlenség ára című krimi próbáján még a budapesti Játékszínben 2016. május 10-én

MTI Fotó: Kallos Bea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!