álom játékfilm

2018.02.01. 17:15

Megtisztelőnek tartja az operatőrverseny diáknyertese az elismerést

Fantasztikusnak és megtisztelőnek tartja a Kovács László és Zsigmond Vilmos operatőrverseny diákkategóriájának nyertese, hogy olyan díjat kapott, amely ekkora legendákról lett elnevezve.

Balázs István Balázs az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában kiemelte, hogy az elismeréssel járó kameracsomag és laborszolgáltatás hatalmas segítség, mert ezek egy film felvételét és utómunkáját is támogatják.

Kisebb filmeken és reklámokon is dolgozik, de nagy álma, hogy a jövőben játékfilmeket készítsen – mondta, hozzátéve, hogy jelenleg készülő filmje a mester szakos diplomamunkája.

A zsűri 36 nevezett alkotás megtekintése után ítélte a Wonder és a Semmi sem történt című filmek operatőrének a diákkategória díját. A 33 éves Balázs István Balázs a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Máthé Tibor osztályába jár, a szakma alapjait a Czibolya Kálmán vezette Makói Videó- és Művészeti Műhelyben szerezte meg.

Mint kiemelte, Máthé Tibor operatőr tanítása nagy hatással volt rá, szavai minden munkája közben a fülébe csengenek.

A magyar operatőriskola két kiemelkedő alkotójáról, Kovács Lászlóról és Zsigmond Vilmosról elnevezett verseny a 2004-ben Novák Emil alapította Aranyszem operatőrverseny helyét vette át. Idén első alkalommal csak a diákkategóriában adtak át díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!