Lakberendezés

2011.04.06. 12:34

Vízi vendégház

Aprócska kuckó a hullámok hátán.

BAMA

Az Oregon állambeli Portlandben, a Willamette folyón áll több más vízen lebegő kalyiba szomszédságában ez a picike, de nagy ötleteket felvonultató házikó. Eredetileg ideiglenes otthonként szolgált a családnak, míg az igazi, nagy, szintén a folyóra épített házuk elkészült, utána pedig a Studio Hamlet Architects segítségével barátságos vendégházzá alakították át, hogy ha barátok és családtagok érkeznek látogatóba, saját, szeparált térben is pihenhessenek.

A házikó alapterületén és magasságán a kikötői előírások miatt nem lehetett változtatni, így összesen alig 40 négyzetméteren kellett megoldaniuk minden kényelmes részletet, konyhával, fürdővel, hálószobával és étkezővel együtt.
A végeredmény sokkal tágasabbnak tűnik, mint amennyit az alapterületből kinéznénk: a körültekintő megoldásoknak köszönhetően cseppnyi zsúfoltság sem érezhető, és akár négy felnőtt is elszállásolható a tetőablakok által is világosított, folyami panorámát kínáló kis házban – mindössze néhány percnyi sétára Portland belvárosától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!