Lakberendezés

2011.03.29. 11:40

Itt lakik a Skype!

Az internetes cég nemrég elkészült Palo Alto-i főhadiszállása egyszerre világszínvonalúan profi és barátságos – egy olyan munkahely, ahol jó dolgozni.

BAMA

A Skype majdnem 7000 négyzetméteres kaliforniai irodájának kialakításakor az volt az elsődleges cél, hogy olyan, egyedi hangulatú, kreatív munkakörnyezetet hozzanak létre, ahol a szakma legjobbjai is szívesen dolgoznak majd.
Mivel maga a Skype is a kommunikációról szól, fontosnak tartották, hogy az irodában is minden a kapcsolatteremtést és a spontaneitást segítse elő. A Skype profiljából fakadóan nem csupán vizuálisan, hanem akusztikus szempontból is tökéletesen kellett kialakítani a 250 alkalmazottra szabott teret. Az elvárásokhoz passzoló legjobb ötletekkel a Blitz nevű belsőépítészeti cég állt elő, és körülbelül egy év alatt sikerült megvalósítani a terveket.

A tágas térben a munkaállomásokat a külső falak mellé helyezték, ahol kisebb a nyüzsgés és több a természetes fény, míg a tárgyalók, ötletelési helyszínek és egyéb közösségi terek a középre kerültek, ezeken kívül pedig csendes „elmélkedőzugokat” is kialakítottak, és szinte mindenhol elérhető közelségben vannak a fali írótáblák, hogy bármilyen felmerülő elképzelést azonnal rögzíteni és ábrázolni lehessen.
Végeredményként létrejött egy olyan óriási iroda, ahol minden körülmény adott az ötletek kitalálására, átbeszélésére és megvalósítására – egyszerűen ideális munkahely.
Még több fotó a Skype kaliforniai főhadiszállásáról a Lakáskultúra Online galériájában>>>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!