Lakberendezés

2011.03.10. 12:36

Fényárban, praktikusan

Nem fontos, hogy minden ablak nyitható legyen.

BAMA

Mikor egy hagyományos svéd faház kibővítésére kapott megbízást a Visiondivision, azt az egyet egészen biztosan tudták a tulajdonosokról, hogy imádják a bordákkal osztott üvegfalakat. Így végül az újonnan készülő melléképület megtervezésekor ez a téma került a fókuszpontba – és remek döntés volt. A hatalmas üvegtábla vált voltaképpen az új épületrész homlokzatává, csodálatos kilátást biztosítva a kertre és a közeli tóra.
Azt azonban nem engedhették meg magunknak, hogy a kávézó-pihenőnek és dolgozónak szánt épületben úgymond elpazaroljanak egy teljes falfelületet, így csavartak egyet a dolgon, és az ablaktábla osztásait mélységben megnövelték, gyakorlatilag polcrendszerré alakítva a bordákat.

A különböző méretű polcoknak köszönhetően hasznos munkafelületet és rengeteg tárolóhelyet is nyertek, ugyanakkor a fény beáramlását és a panoráma élvezetét különösebben mégsem akadályozták.
A harminc négyzetméteres plusz házikó üvegfolyosóval kapcsolódik a főépülethez, és a szinteltolásos kialakítás nyomán egy részét a háziak hálószobaként és gardróbként tudják használni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!