Lakberendezés

2011.01.10. 10:32

Eladó a Keresztapa-ház

Még mindig eladó Don Corleone háza, vagyis az a Tudor-stílusú épület Staten Islanden, ahol a Keresztapa című film egyes jeleneteit forgatták.

BAMA

Leginkább az esküvői jelenetből lehet ismert ez az amerikai mércével egészen egyszerűnek számító és különösebb hivalkodó részletektől mentes családi ház, melyet legkevésbé sem maffiózó tulajdonosai ötven év után dobtak piacra.
2,9 millió dollárt kérnek a 8 szobás, 3 fürdőszobás, 2 kandallóval felszerelt házért; a garázsban négy autónak van hely, a kertben pedig egy kisebb medence is található, a legfőbb extrát talán az alagsori, angol stílusú pub jelenti.
A filmben ebben a házban élt Don Corleone; a jelenlegi tulajdonos, Mr. Norton mindössze 18 éves volt a forgatás idején, mikor Marlon Brando, Al Pacino és Robert Duvall is itt töltötték napjaikat.
Hogy a forgatáshoz a stáb miért éppen ezt a házat választotta 1972-ben, annak egészen prózai okat volt: a Carlo Rizzi szerepét alakító Gianni Russo a környéken nőtt fel, és nem is nagyon kellett győzködnie a producert, hogy ez a ház lesz a tökéletes helyszín. Az akkori tulaj, Mr. Norton idén elhunyt édesapja először a mozisok orrára csapta az ajtót, mikor azok megjelentek a küszöbön az ajánlattal, csak felesége unszolására egyezett bele a forgatásba. A család mindössze egy új tetőt kért cserébe.


A ház már több mint egy hónapja eladó, és fotózáskor a szokásoktól eltérően nem is fordítottak nagy figyelmet az esztétikumra, mégsem kizárt, hogy az ingatlan hamarosan elkel. A színész Gianni Russo erősen gondolkodik rajta, hogy megvegye, hiszen sok minden köti a helyhez: nem elég, hogy a valós életben errefelé töltötte az egész gyerekkorát, szerepe szerint ebben a házban zajlott esküvője Don Corleone lányával.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!