Lakberendezés

2010.04.22. 09:39

Egy új élet kezdete

Tágas családi ház, tele patinás bútorokkal, régi tárgyakkal, műalkotásokkal, kedves emlékekkel – ilyen környezetből költözött el vendéglátónk.

BAMA

Válása után másik városban, más stílusú terekben kezdett új életet. Ebben nagy segítségére volt „szinte-szomszédja”, aki történetesen lakberendező. Sipaki Annamáriát Keresztes Tibor – aki egy személyben a lakópark tervezője, kivitelezője és építésvezetője – ajánlotta az új lakónak. Így mindenki jól járt, bizonyítja ezt a frissen elkészült lakás is.

Kertes házak takarásában, egy zsákutca végén, patak partján bukkanunk a csöppnyi telepre, amelynek házai egymástól tisztes távolságban, magas fák között bújnak meg. Itt talált otthonra családjával Annamari, a Modernito Design Stúdió vezetője, és megbízója, Kata is. Bár külön lépcsőházban, de mindketten kertkapcsolatos, földszinti lakást választottak, így a teraszajtón át is tudják tartani a kapcsolatot. A közös munka is kényelmesen ment, a lakberendező reggelente átballagott a kávésbögréjével kiosztani a munkásoknak a feladatokat, de szükség esetén egyébként is mindig kéznél volt. Kellemes megbízás volt ez abból a szempontból is, hogy a tulajdonos nyitott volt a javaslatokra, de voltak saját elképzelései is.

Szerkezetkészen vásárolt új otthonába kevés bútort, de rengeteg tárgyat hozott magával, ezeknek mind helyet kellett találni. Kata aktív, nagy társasági életet élő művészetpártoló, festményei alkotóit személyesen ismeri. Elfogadta a lakberendező érveit, hogy a tárgyak és a bútorok a lazán berendezett, nem zsúfolt térben fognak igazán jól mutatni. A térérzet miatt vettek ki egy falat a nappali határán, a szögletes oszlopokat pedig nőiesebb ívekkel álcázták.

A sportos tulajdonos nagy fürdőszobát és abban szaunát szeretett volna, ezért felcserélték azt az eredeti alaprajzon szereplő dolgozószobával. Ez egy sajátos megoldást szült: a fürdő logikusabb helyre, a privát zónába került a háló és a vendégszoba közé, nagy ablaka viszont a ház bejárata felé néz. A tágas fürdőszoba így valódi, napfény járta wellness-központtá vált, ahol hosszú, kényeztető órákat lehet eltölteni. Gyors zuhanyzásokhoz pedig ott van az előszobába nyíló, kisebb vendégfürdő...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!