Lakberendezés

2010.02.03. 16:13

Wellness-oázis – otthon

Jólesne egy fiatalító kúra, de nincs ideje szabadságra menni, elutazni? Sebaj, otthon is érezheti magát fiatalnak és frissnek.

BAMA

Életerő a nappaliban
Az otthonunk nemcsak az időjárás viszontagságaitól – például a szeszélyes nyár esőitől, hűvös szeleitől és nagy melegétől – óv meg minket, hanem arra is képes, hogy kizárja a stresszt és a negatív energiákat is. Ennek feltétele: teremtsünk olyan atmoszférát, amelyben maximális biztonságban érezzük magunkat.
A kínai lakberendezés tudománya, a feng shui segíthet ebben. Az egyik alapszabálya például, hogy minden lakásban legyen egy erőgyűjtő zóna, mely legideálisabb helye: a nappali. Hiszen itt amúgy is van egy kényelmes fotel vagy egy puha kanapé, amin olyan jól esik elnyújtózni. A szoba sarka különösen alkalmas erőgyűjtésre.

Szépségszalon a fürdőszobában
A fürdőszoba a lakás összes helyisége közül a legintimebb, legbensőségesebb – ez az a hely, ahol minden lelkiismeret furdalás nélkül magunkra zárhatjuk az ajtót, elvonulhatunk a világ zajától, és – kényeztethetjük magunkat egy kicsit. Higgye el, csodálatos!
Ám tudatosan kell használni ezt a visszavonulásra, a való világból való, igaz csupán időleges, de kivonulásra oly’ alkalmas helyet! A bőre is megszépül ezeken a szeánszokon egy alapos masszázzsal. Felülről lefelé haladjon, s masszírozzon természetes növényi olajat a bőrébe (például sárgabarack olajat).

Vidámság a konyhában
A konyha a kommunikáció, az életörömök, az olykor bűnösnek mondott élvezetek színtere. Itt találkozunk a családtagjainkkal és itt üldögélünk a barátainkkal az asztal körül. A feng shui tudománya szerint a pirosas színárnyalat különösen jó hatással van a társasági életre: a rozsdás terrakotta vagy a narancsos árnyalat élénkíti a beszélgetést. Miért ne lehetne az asztal lapja piros, színben hozzáillő szalvéta díszítéssel?

Szendergés a hálószobában
A kínai lakberendezés szerint a hálószoba a legfontosabb hely a lakásban – a mély, pihentető alvás életünk meghosszabbítója.
Tegyen ágya mellé kristálysó-lámpát is (ma már sokhelyütt kapható) – hatásosan semlegesíti a káros sugarakat, elektromágneses teret, és ezzel elmélyíti az alvást. A vastag függönyök kizárják a zavaró hangokat és fényeket, gondoskodnak arról, hogy a hálóból kizáródjék a külvilág.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!