zenei fesztivál

2018.08.12. 06:55

Csapra vert sörrel pecsételték meg a barátságot (videó, fotók)

Színes felvonulással érkeztek a 27. Tarjáni Zenei Fesztivál megnyitójára a résztvevők, akiket nemcsak a zene szeretete köt össze.

Sz. A.

Színes felvonulással érkeztek a 27. Tarjáni Zenei Fesztivál megnyitójára a résztvevők, akiket nemcsak a zene szeretete köt össze.

Fotó: Szűr Annamária/24 Óra

A 27. Tarjáni Zenei Fesztiválon szombaton a népes felvonulás, amely azt is ékesen bizonyította, hogy a különböző tradíciók évszázadok alatt sem koptak ki, sőt, igazi közösségszervező és -összetartó erőként jelen vannak a mában.

A menetben a Gyémánt Mazsorettcsoport, a Vértesacsai Német Nemzetiségi Tánccsoport, a Lochberg Tánccsoport, a Schwowischi Buam zenekar, a duggendorfi vendégek, a staufenbergi baráti kör, valamint a tarjáni német nemzetiségi óvoda, a helyi dalkör, a fúvószenekar, a helyi baráti kör, a Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a községi sportkör vonult fel egyéb civil szervezetekkel, helyiekkel.

A Kemma is ott volt a felvonuláson, amelyről élőben közvetítettünk is:

A fesztiválparkban a résztvevők a magyar, a magyarországi német és a német himnuszt énekelték el, majd Marx Ernő polgármester nyitotta meg a nagy múltú rendezvényt. A megnyitó után a duggendorfi partnertelepülési megállapodást erősítették meg: a német polgármester, Thomas Eichenseher és magyar kollégája, Marx Ernő a színpadon látta el kézjegyével a dokumentumot, majd együtt csapra verték a Duggendorfból hozott bajor sört is, hogy így vendégeljék meg a Tarjánban együtt fesztiválozókat.

A programok vasárnap is folytatódnak a településen. A fesztivál záróbálján a Szomori Fiúk zenélnek majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában