teátrum

2019.02.08. 11:30

Világpremier a Jókai színházban

Nagyon civil, modern szöveggel állítja színpadra Paolo Genovese népszerű filmjé a Komáromi Jókai Színház. A Felvidékről Székesfehérvárra is eljön a Teljesen idegenek.

Kemma.hu

Forrás: Komáromi Jókai Színház

Fotó: Kiss Gibbó Gábor

Tóth Tibor színházigazgató szerint elképzelhető, hogy még Paolo Genovese is tiszteletét teszi Észak-Komáromban pénteken, a Teljesen idegenek színházi világpremierjén. A direktor a Színházi Lábjegyzetek legújabb részében azt is elárulta, hogy az utóbbi évtizedekben nem csinált ilyet, sőt, talán soha a teátrum, hogy világbemutatót tartson.

A Teljesen idegenek nem ismeretlen egyébként, hiszen a népszerű olasz film magyar változata, a nemrég bemutatott BÚÉK sikerrel szerepelt a mozikban. Színházban viszont a Komáromi Jókai Színházban láthatja a közönség a történetet, méghozzá koprodukcióban a székesfehérvári Vörösmarty Színházzal. Ez azt jelenti, hogy ott 16-17 bérletes előadásban fogják előadni a Teljesen idegeneket.

Hogy miről is szól a történet? Béhr Márton, a darab egyik szereplője így foglalta össze ismerőseinek: „egy asztaltársaság kitalál egy ilyen hülye játékot, kirakják az asztalra a telefonjaikat, és ami üzenet vagy hívás érkezik, azt felolvassák”. A színlapon így fogalmazott a teátrum: Mindnyájunknak három élete van: egy nyilvános, egy privát és egy titkos. Régen az a bizonyos titkos életünk tökéletes biztonságban volt memóriánk archívumában, manapság pedig a SIM-kártyánkon. Mi lenne, ha a telefonunk beszélni tudna? Egy megrázó komédia az emberi kapcsolatokról, a megcsalásról, arról, hogy ismerjük-e egymást, vagy teljesen idegenek vagyunk egymás számára.

A rendező, Hargitai Iván egyébként a Vörösmarty művészeti vezetője. Ő többek között arról beszélt az új darab kapcsán, hogy humor és önirónia is van a darabban, de ez nem szokványos történet, nem szokványos szereplőkkel. Ugyanakkor, tette hozzá Tóth Tibor, több, mint egy vígjáték, és nagyon mainak fogja érezni a közönség az előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában