Borkultúra

2020.03.02. 13:16

Tatán rendezték meg a Magyar Sommelier Bajnokság elődöntőjét

Február 29-én Tatán rendezték meg a Magyar Sommelier Bajnokság elődöntőjét a Gottwaldban.

Kemma.hu

Február 29-én Tatán rendezték meg a Magyar Sommelier Bajnokság elődöntőjét a Gottwaldban. Az esemény résztvevőit Michl József polgármester köszöntötte.

Forrás: tata.hu

A tata.hu tájékoztatása szerint a helyszínen tíz versenyző mérte össze tudását, közülük az első három jutott tovább a budapesti döntőbe. A bajnokság célja, hogy magas szintű megmérettetési lehetőséget biztosítson a hazai vendéglátásban dolgozó szakembereknek, lehetőséget adjon a szakmai kapcsolatok erősítésére és népszerűsítse a borkultúrát, a sommelier szakmát.

A tatai verseny helyszínén Bencsik János, a Neszmélyi Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke elmondta, az esemény a borkedvelő nagyközönségnek és a tataiaknak egyaránt szól, hiszen az itt élőknek barátkozniuk kell azzal a gondolattal, hogy Tata egy nagy hagyományokkal rendelkező borváros, mely évszázadokon keresztül komoly borgazdasággal rendelkezett. A Sommelier Bajnokság elődöntőjének fontos üzenete, hogy Tata várja a gasztronómia és a bor iránt érdeklődőket, akik szívesen töltenek időt ebben a csodás környezetben.

Bencsik János a Neszmélyi Borvidék jövőjével kapcsolatban úgy nyilatkozott:

– Egyelőre az a dolgunk, hogy kormányzati és európai uniós támogatással biztosítsuk a borvidéknek azt a háttér technológiai fejlesztést, amelynek köszönhetően megbízható módon egyre jobb borokat tudunk kínálni az érdeklődők és a piac számára.

Az elődöntő délelőttjén a versenyzők elméleti tudásukról adtak számot, majd délután gyakorlati feladatok során mutatkoztak be. A Sommelier Bajnokság résztvevőit Michl József is köszöntötte.

A polgármester kiemelte, hogy régi hagyományai és mély gyökerei vannak Tatán a borkultúrának. Mint hozzátette, Tata mára a fesztiválok városa és népszerű esküvőváros is lett, ami színvonalas, változatos gasztronómiai hátteret igényel.

Tatán a jövő hét végén újabb esemény várja a borok kedvelőit, hiszen március 6-án és 7-én 17 és 22 óra között idén már negyedik alkalommal mutatkoznak be a Neszmélyi Borvidék borai a IV. Tavaszi Kvaterkán az Esterházy Pezsgőgyárban. A sétáló kóstolón 25 pincészet 96 tételét ízlelhetik majd meg pénteken és szombaton az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában